OLBA 2006

TERUGBLIK OP DE 22e OPEN LEVEL BADMINTONARENA KAMPIOENSCHAPPEN.

Zaterdagmorgen 18 november is het weer zo ver.
De Open Level BadmintonArena kampioenschappen 2006 worden in dit weekend gespeeld en in tegenstelling tot voorgaande edities hoefden de ruiten van de auto niet vorstvrij te worden gemaakt. Buiten was het “bijna zomer”.

Dit jaar is het open karakter van deze kampioenschappen opnieuw benadrukt, doordat zich veel deelnemers vanuit het hele land hebben aangemeld. Voor deze kampioenschappen hebben zich 79 deelnemers ingeschreven. Dit is een duidelijke stijging ten opzichte van het vorige jaar. Een aantal van hen heeft op 2 niveaus meegedaan.

In tegenstelling tot voorgaande kampioenschappen hebben wij de niveaubepaling van de NBB gebruikt. Het was dus een officieus BCD toernooi. Om ook de puur recreatieve spelers van BC Level te kunnen laten deelnemen, is er een niveau aan toe gevoegd.

Wat ook nieuw is, is de wijze van inschrijving; dit keer is gebruik gemaakt van moderne technieken en is inschrijving mogelijk via toernooi.nl. Dit heeft voor de wedstrijdcommissie veel positieve gevolgen gehad; het programma heeft vele toepassingsmogelijkheden. Ook de deelnemers hebben deze manier van inschrijven als prettig ervaren. Het toernooi, de poule-indelingen en uitslagen zijn op internet gepubliceerd.

Voor het eerst hebben we een sponsor die ons goed heeft geholpen om deelnemers te krijgen en om de financiële touwtjes weer aan elkaar te kunnen knopen. We bedanken dan ook Frans Duijts van BadmintonArena vanaf deze plaats voor zijn ondersteuning.

Van heinde en verre hebben de deelnemers zich weer ingeschreven en hebben gehoor gegeven aan de vele uitnodigingen die per e-mail aan de clubs zijn verzonden. De deelnemers komen onder andere uit Eindhoven, Zoetermeer, Enschede, Woerden, Amsterdam en Duiven.

Dat het een gezellig toernooi zou worden staat van tevoren al vast. Hiervoor staat een studentenvereniging, aangemeld door een oud-lid van BC LEVEL, garant.

Opvallend was dat de spelers in de hogere niveaus zeer goed zijn vertegenwoordigd.

Zaterdagmorgen.
De eerste deelnemers komen om 8.30 uur aan bij sporthal “Mondriaan”. Zaterdagmorgen zijn we begonnen met de enkelpartijen. Het is gelijk al goed raak. Er wordt hard om de overwinning gestreden.

In het begin van de middag wordt met de dubbel partijen begonnen. Na de dubbels worden de gemengddubbelpartijen afgewerkt. Ook hierbij zijn de deelnemers aan elkaar gewaagd,
wat blijkt uit de lange partijen. Toch is iedereen weer op tijd naar huis gegaan. Deze eerste
toernooidag is zonder noemenswaardige blessures verlopen, zodat we ons kunnen gaan opmaken voor een gezellige avond en voor de finaledag.

Zondag.
Zondagmorgen begint het toernooi weer om 9.00 uur en wel met enkelpartijen op recreantenniveau en gemengddubbels. Daarna kunnen we beginnen met de kwart- en halve finales. Uit de voorronden zijn de nummers 1 en 2 overgegaan, zodat nog een groot aantal partijen moet worden gespeeld voordat we kunnen overgaan naar de finales.

Ook de partijen op deze finalezondag zijn zeer spannend. Nadat de laatste shuttle is geslagen, kunnen we na een verfrissende douche overgaan tot de prijsuitreiking.

Dit keer geen bekers, wat voor een enkeling teleurstellend was, maar prijzen in natura.

Voor de statistici onder U: de 79 deelnemers hebben zich ingeschreven voor 158 onderdelen.
Er zijn 174 wedstrijden gespeeld en 394 games. Dit betekent dat er een groot aantal 3-setters zijn gespeeld.
In totaal zijn er 8648 punten bij elkaar gespeeld.

Dankzij de sportieve inbreng van de deelnemers en de aanmoedigingen van het publiek kunnen we terugkijken op een mooi kampioenschap.

Wij gaan er vanuit dat we volgend jaar alle deelnemers weer mogen begroeten en dat het zo goed is bevallen dat zij ook andere deelnemers meenemen.

Namens de wedstrijdcommissie

Hans Wijnbergen.

De foto’s die op deze webpagina staan, van het toernooi, zijn gemaakt door Maarten van der Cammen en kunnen op de originele grootte besteld worden op: maartenvandercammen@yahoo.com.