OLBA 2008

VERSLAG VAN DE 24e OPEN LEVEL
BADMINTONAREANA KAMPIOENSCHAPPEN.
Zaterdagmorgen 15 november is het weer zo ver. De Open Level BadmintonArena kampioenschappen 2008 worden in dit weekend gespeeld en ook dit jaar is het open karakter van deze kampioenschappen opnieuw benadrukt doordat zich deelnemers vanuit het hele land hebben aangemeld. Voor deze kampioenschappen hebben zich 40 deelnemers ingeschreven. Dit is een duidelijke daling ten opzichte van het vorige jaar. Een aantal van hen heeft op 2 niveaus meegedaan. Net als voorgaande jaren hebben wij de niveaubepaling van de NBB gebruikt. Het was dus een officieus BCD toernooi. De puur recreatieve spelers (o.a. van BC Level) konden deelnemen op D-niveau. Gezien de mindere belangstelling voor het recreanten niveau in 2007 hebben we dit niveau laten vervallen.

Ook dit jaar is weer gebruik gemaakt van moderne technieken en is inschrijving mogelijk via toernooi.nl. Dit heeft voor de wedstrijdcommissie veel positieve gevolgen gehad; het programma heeft vele toepassingsmogelijkheden. Ook de deelnemers hebben deze manier van inschrijven als prettig ervaren. Het toernooi, de poule-indelingen en uitslagen zijn op internet gepubliceerd.

 

Onze sponsor heeft ons ook dit jaar weer geholpen om deelnemers te krijgen en om de financiële touwtjes weer aan elkaar te kunnen knopen. We bedanken dan ook Frans Duijts van BadmintonArena vanaf deze plaats voor zijn ondersteuning.

 

Van heinde en verre hebben de deelnemers zich weer ingeschreven en hebben gehoor gegeven aan de vele uitnodigingen die per e-mail aan de clubs zijn verzonden.

Opvallend was dat de spelers in de hogere niveaus zeer goed zijn vertegenwoordigd.

 

Zaterdag.

De eerste deelnemers komen om 9.30 uur aan bij sporthal “Mondriaan”.

Zaterdagmorgen zijn we begonnen met de dubbelpartijen. Het is gelijk al goed raak. Er wordt hard om de overwinning gestreden. Door gebruik van het rallypoint systeem zouden de partijen qua tijd korter moeten duren, echter de spelers waren erg aan elkaar gewaagd, waardoor er geen tijdswinst was te behalen.

 

In het begin van de middag wordt met de enkelspel partijen begonnen. Na de enkelpartijen wordt een aantal gemengddubbelpartijen afgewerkt. Ook hierbij zijn de deelnemers aan elkaar gewaagd, wat blijkt uit de lange partijen.

Toch is iedereen weer op tijd naar huis gegaan. Deze eerste toernooidag is zonder noemenswaardige blessures verlopen, zodat we ons kunnen gaan opmaken voor een gezellige avond en voor de finaledag.

 

Zondag.

Zondagmorgen begint het toernooi weer om 10.00 uur en wel met enkelpartijen op recreantenniveau en gemengddubbels. Daarna kunnen we beginnen met de kwart- en halve finales. Uit de voorronden zijn de nummers 1 en 2 overgegaan, zodat nog een aantal partijen moet worden gespeeld voordat we kunnen overgaan naar de finales. Ook de partijen op deze finalezondag zijn zeer spannend. Nadat de laatste shuttle is geslagen, kunnen we na een verfrissende douche overgaan tot de prijsuitreiking.

 

Voor de statistici onder U: de 40 deelnemers hebben zich ingeschreven voor 88 onderdelen. Er zijn 103 wedstrijden gespeeld en 243 games. Dit betekent dat er een groot aantal 3-setters zijn gespeeld. In totaal zijn er 8799 punten bij elkaar gespeeld.

De deelnemers komen van 9 verschillende clubs.

 

Dankzij de sportieve inbreng van de deelnemers en de aanmoedigingen van het publiek kunnen we terugkijken op een mooi kampioenschap. Wij gaan er vanuit dat we volgend jaar alle deelnemers weer mogen begroeten en dat het zo goed is bevallen dat zij ook andere deelnemers meenemen.

 

Namens de wedstrijdcommissie

 

Hans Wijnbergen.

 

UITSLAGEN OPEN LEVELKAMPIOENSCHAPPEN 2008.

 

                      Eerste plaats                       Tweede plaats

Niveau B

Damesenkel          Manouk van de Veerdonk               Christa Lacet

Herenenkel            Andreas Albrecht                             Patrick Kuijpers

Damesdubbel        Nadia Smies/                                   Nienke Janssen/

                               Christa Lacet                                   Kitty van der Kroft

Herendubbel          Pascal van de Hurk /                       Andreas Albracht /

                               Joris van de Oetelaar                      Martijn Kuijpers

Gemengddubbel    Nadia Smies/                                   Christa Lacet /      

                               Martijn Kuijpers                                Andreas Albrecht

 

 

Niveau C

Damesenkel          Mieke Sanderse                              Wendy van Horssen        

Herenenkel            Bram Kuster                                    John van Hoeij

Herendubbel          Geert de Bekker /                            Dennis van Deutekom /

                               Paul van de Veerdonk                     Ad  van der Meijden

Damesdubbel        Mieke Sanderse /                            Anja van Erp /

                               Ellen Lensen                                    Anne-Marie Las

Gemengddubbel    Manouk van de Veerdonk /             Silvia Müller/

                               Paul van de Veerdonk                     Iwan Vissers

 

Niveau D

Damesenkel          Anne-Marie Las                               Anja van Erp