OLBA 2007

OLBA (OPEN LEVELKAMPIOENSCHAPPEN) 2007

Zaterdagmorgen 17 november was het weer zo ver. De Open Level BadmintonArena kampioenschappen 2007 werden in dit weekend gespeeld, en ook dit jaar werd het open karakter van deze kampioenschappen opnieuw benadrukt doordat zich veel deelnemers vanuit het hele land hebben aangemeld. Voor deze kampioenschappen hebben zich 81 deelnemers ingeschreven, waarvan zich door blessures helaas 4 deelnemers voortijdig hebben moeten terugtrekken. Het aantal deelnemers is nagenoeg evenveel als het vorige jaar. Een aantal van hen heeft op 2 niveaus meegedaan. Net als het voorgaande kampioenschap hebben wij de niveaubepaling van de NBB gebruikt. Het was dus een officieus BCD toernooi. Om ook de puur recreatieve spelers van BC Level te kunnen laten deelnemen, was het ook mogelijk om in te schrijven op recreanten niveau. Vanwege het geringe aantal deelnemers is dit niveau echter samengevoegd met niveau D. Bovendien is ook dit jaar weer gebruik gemaakt van moderne technieken en was de inschrijving mogelijk via de website www.toernooi.nl. Dit heeft voor de wedstrijdcommissie veel positieve gevolgen gehad; het programma heeft vele toepassingsmogelijkheden. Ook de deelnemers hebben deze manier van inschrijven als prettig ervaren.  Het toernooi, de poule-indelingen en de uitslagen zijn op internet gepubliceerd.

Voor de tweede keer in successie hadden we een sponsor die ons goed heeft geholpen om deelnemers te krijgen en om de financiële touwtjes weer aan elkaar te kunnen knopen. We bedanken dan ook Frans Duijts van BadmintonArena vanaf deze plaats voor zijn ondersteuning.

Van heinde en verre hebben de deelnemers zich weer ingeschreven en hebben ze gehoor gegeven aan de vele uitnodigingen die per e-mail aan de clubs zijn verzonden. De deelnemers kwamen onder andere uit Enschede, Apeldoorn, Best, Tilburg, Gouda, Haarlem, Hengelo, Amsterdam en Middelburg. Dat het een gezellig toernooi zou worden stond van tevoren al vast. Hiervoor staat een studentenvereniging, aangemeld door een oud-lid van BC LEVEL, garant.

Zaterdag.

De eerste deelnemers kwamen om 8.30 uur aan bij sporthal “de Ruivert”. Zaterdagmorgen begonnen we met de dubbelpartijen. Het was direct al goed raak. Er werd hard om de overwinning gestreden. Tijdens deze kampioenschappen werd voor het eerst gespeeld volgens het rally-point systeem. In het begin van de middag werd met de enkelpartijen begonnen. Aan het eind van de middag werden er ook nog enkele gemengddubbelpartijen afgewerkt. Ook hierbij waren de deelnemers aan elkaar gewaagd, wat bleek uit de lange partijen. Deze eerste toernooidag is zonder noemenswaardige blessures verlopen, zodat we ons konden gaan opmaken voor een gezellige avond en voor de finaledag.


Zondag.

Zondagmorgen begon het toernooi een half uurtje later, om 9.30 uur, en wel met de resterende gemengddubbels. Daarna konden we beginnen met de kwart- en halve finales. Uit de voorronden zijn de nummers 1 en 2 overgegaan, zodat nog een groot aantal partijen moest worden gespeeld voordat we konden overgaan naar de finales. Ook de partijen op deze finalezondag waren zeer spannend. Nadat de allerlaatste shuttle was geslagen, zijn we na een verfrissende douche overgaan tot de prijsuitreiking. Dit keer geen bekers, wat voor een enkeling teleurstellend was, maar prijzen in natura.

Voor de statistici: De 77 deelnemers hebben zich ingeschreven voor 164 onderdelen. Er zijn 186 wedstrijden gespeeld en 428 games. Dit betekent dat er een flink aantal 3-setters zijn gespeeld. In totaal zijn er 15.319 punten bij elkaar gespeeld.

Dankzij de sportieve inbreng van de deelnemers en de aanmoedigingen van het publiek kunnen we terugkijken op een mooi kampioenschap. Wij gaan er vanuit dat we volgend jaar alle deelnemers weer mogen begroeten en dat het zo goed is bevallen dat zij ook andere deelnemers meenemen.

Namens de wedstrijdcommissie,

Frans van Heumen.

Op www.bclevel.nl staan de door Maarten van der Cammen gemaakte foto’s van het toernooi. Ze kunnen besteld worden via maartenvandercammen@yahoo.com.